2
2008.07.14. 22:31
Hozzvalk: 2 csapott evkanl cukor, 3 evkanl olaj vagy 5 dkg vaj, 3 nagyobb srgarpa, 1-2 babrlevl, 50 dkg csirkemllfil, 1 kiskanl mustr, 1 evkanl finomliszt, 2 dl tejfl
A cukrot az olajon vilgosbarnra karamellizlom. Hozzadom a reszel durva fokn lereszelt srgarpt, rdobom a babrlevelet s lefdve, kis lngon megprolom. Kzben cskokra vgom a csirkemellet, azt is rdobom a prold rpra, s 4-7 percig, a hs kifehredsig hagyom, hogy egytt puhuljanak. Belekeverem a mustrt. Felntm egy kevs vzzel (n 1-1,5 dl-rel szoktam), majd behabarom a tejfllel simra kevert liszttel. Akkor j, ha a leve mrtsszeren sr lesz. Mi krumplis gombccal szeretjk, de tsztval is biztos nagyon finom.
|