Marcipnos szelet
Marcipnos szelet recept
Hozzvalk: 50 dkg darlt keksz, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 csomag vanlis cukor, tej, kb. 10 dkg kkuszreszelk, kakapor (kb. 2-3 ek cukrozott s ugyanennyi sima), rumaroma, baracklekvr, mandulaaroma, tortabevon csoki
Elkszts: A kekszet, cukrot, vanlis cukrot, margarint a tejjel sszedolgozzuk. (A kkuszgoly tsztjnl kicsit szrazabb tsztt kell hogy kapjunk.) Ktfel vesszk a tsztt, az egyik felbe belekeverjk a kakaport, rumaromt s a kkuszreszelket. ltalban egy kis cukrot is kell ebbe a felbe keverni a kakapor miatt. A msik rszbe belekevernk annyi mandulaaromt, hogy szp zld szne legyen s az ze is j manduls/marcipnos z legyen. (Ez fgg az aromtl, valamelyikbl elg egy fl vegcsvel is, de van amelyikbl egy egsszel bele kell tenni) Az aroma ltalban kicsit felhgtja a tsztnak ezt a felt, ezrt szoktam hozz mg egy kis darlt kekszet keverni. Egy tepsi aljra kkuszreszelket szrunk vkonyan, belenyomkodjuk a kakas-kkuszos tsztt, vkonyan megkenjk baracklekvrral, rnyomkodjuk a manduls tsztt s bevonjuk tortabevonval. Egy pr rra rdemes htbe tenni, hogy a tszta kicsit kemnyebb legyen, mert gy knnyebben s szebben lehet szeletelni.
|