Mzeszserb
Mzeszserb recept
Hozzvalk: 1 db tojs, 15 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 50 dkg liszt, 1 kvskanl szdabikarbna, 2 evkanl mz, kevs tej Krm: 5 dl tej, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 csomag vanlis cukor, 2 ppozott evkanl bzadara, 15 dkg baracklekvr, 10 dkg tortabevon csoki Elkszts: A vajat, tojst, mzet, cukrot gz fltt megolvasztjuk, majd a lisztben elkevert szdabikarbnt is hozzadjuk, s annyi tejet, hogy lgy tsztt kapjunk (kb 0,5 dl). 20-30 percig pihentetjk, majd zsrozott- lisztezett tepsi htoldaln 4 lapot stnk belle. (Kb. 30x30 cm-es tepsit hasznljunk.) A tejben megfzzk a dart, majd mikor kihlt, a porcukorral kikevert margarinhoz adjuk. Megtltjk a lapokat gy, hogy az als s a fels rteg kz krmet, mg a kzps kt lap kz baracklekvrt kennk. Msnapig llni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak. A tetejt vkonyan megkenjk baracklekvrral s olvasztott, tolajjal kicsit meghgtott (10 dkg csokihoz 2-3 evkanl olaj szksges) tortabevoncsokival bevonjuk. Miutn a csoki megdermedt, meleg vzbe mrtott kssel kis tglalapokra vgjuk.
|