Alms pite
Alms pite recept
Hozzvalk: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 4 tojssrgja 10 g stpor, 1-1,5 dl tejfl Tltelek: 2 kg alma, 20 dkg cukor, rlt fahj Elkszts: A stport elszr a liszttel sszekeverem, aztn a margarint, a porcukrot s a tojssrgjt gyrom bel. Annyi tejflt teszek hozz, hogy rtes tszta lgysg legyen. A jl kidolgozott tsztt kettveszem, tepsi nagysgra kinyjtom (40X30 cm-es tepsi) Egyik felt vilgosra stm, majd vkonyan megszrom zsemlemorzsval (ez a tltelek felesleges nedvessget szvja fel) Tltelkhez az almt lereszelem, s a cukorral, fahjjal zestve kb. 10 percig fzm. Ezt a tltelket (nem nyomom ki, csak az ednyt oldalra billentve, az sszefoly levt nem szedem ki) rteszem az elsttt lapra. A tetejre a msik fl kinyjtott tszta kerl. A tetejt tojs srgja-tejfl keverkkel megkenem, s 180-200 fokon megstm. Sts utn mg melegen vanlis cukorral hintem meg.
|