4
2008.07.14. 22:38
Hozzvalk: 22,5 dkg finomliszt, 15 dkg vaj (n margarint hasznltam), 6 dkg kristlycukor, 6 csomag (6 dkg) vanlis cukor
A lisztet a tlba tltjk, a kis kockkra vgott vajat (n margarint) hozzadjuk, majd tenyereink kzt addig morzsolgatjuk, mg szinte olyan nem lesz, mint a zsemlemorzsa.
Ezutn a ktfle cukorral sszegyrjuk - akkor j, ha az edny faltl elvlik - majd kb. 2,5 centi vastagra laptjuk. Formkkal szaggatjuk, a lees rszeket sszegyrjuk, formljuk, gy semennyi sem vsz krba. A formkat tlcra rakjuk, majd j fl rn t fagyasztjuk, hogy a formjt stskor jobban megrizze.
Ezutn stpaprral blelt tepsire rakjuk, s elmelegtett stben, kzepes lngon (180 fok, lgkeverses stben 165 fok) kb. 15-18 percig stjk.
Eddig az eredeti recept, de nekem valahogy sehogy sem akart sszellni a tszta a fenti hozzvalkbl, ezrt tettem hozz 2 tojssrgjt, valamint annyi tejet (nagyon kevs kell) amennyitl sszellt s valban elvlt az edny faltl. Miutn ezzel vgeztem a fent lertak szerint elksztettem a stemnyt, de n mg melegen beleforgattam vanlis porcukorba. Jl zrd fm dobozban tbb htig trolhatjuk.
|