|
6
2008.07.14. 22:44
Hozzvalk (az eredeti recept szerint)
15 dkg liszt
1 evkanl cukrozatlan kakapor
fl teskanl szdabikarbna
negyed teskanl rlt fahj
10 dkg tcsoki
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojs
Az els 5 hozzvalt ( konkrtan a szraz hozzvalkat) sszevegytem. Persze a csokit apr falatkkra kell vgni.
Egy msik tlban a puha vajat a cukorral meg a tojssal habosra keverem.
Ha ksz ehhez hozzszrom a szraz anyagokat s sszekeverem. Nem egy kemny tszta nekem ment fakanllal is, de ha mgse egy picit r lehet segteni kzzel.
Rgtn lehet formzni, dinyi golykat formlni s azt 4 cm tmrj s fl cm vastagsg korongokk lapigatni. (Szerintem kzzel a legegyszerbb, de lehet egy lisztbe mrtogatott pohrral is)
Utna egymstl kicsit tvolabb egy stlapra tenni, mert a szdabikarbntl bizony terlnek majd szt jcskn.
Elmelegtett forr stbe tesszk s kb. 10-12 percig stjk. (n onnan lttam, hogy ksz, hogy a szle mr szilrdabb volt, egy kssel meg lehetett vatosan emelni s akkor ltszott, hogy az alja mr megslt.) Figyelni kell, mert hamar sl. Amg meleg puha, trik, de ha kihl visszadermed, de nem lesz teljesen kemny, hanem olyan pont j omls. Tnyleg nagyon finom.
|