9
2008.07.14. 22:55
Hozzvalk:
25 dkg margarin
17 dkg cukor
1 vanlis cukor
csipet s
4 tojs
1-1 kvskanl reszelt citrom s narancshj
4 evkanl citroml
11 evkanl narancsl
30 dkg liszt
1 stpor
12 dkg porcukor
kandrozott narancshj
Sts: kb. 50 perc
Elkszts: A margarint, a csipet st s a vanlis cukrot, cukrot habosra keverem. Hozzadom a tojsokat, a reszelt citrom- s narancshjat. Ezekkel is sszevegytem. A csavart citromlbl 3 evkanllal, a narancslbl 10 evkanllal teszek hozz, ezt felvltva keverem ssze a 30 dkg liszttel (amit elzleg elkeverek a stporral). Kuglfformba ntm, s megstm. Melegem bortom ki, mert a mz, amit a tetejre kenek, gy fog rdermedni.
Mz: A 12 dkg porcukrot elkeverem a megmaradt 1-1 evkanl citrom- s narancslvel. A mg folys mzba beleszrom a kandrozott kockkra vgott narancshjat. (n a narancs hjt szoktam picire kockzni.)
J tvgyat, isteni finom!
Megjegyzs:
n szilikonos formban szoktam stni, annl figyelni kell mert hamarabb odakozml. (Legalbbis az n stmben)
A mzhoz n tbb levet szoktam egy picit tenni, hogy j intenzv ze legyen, de nem szabad tlhgitani. n nem tettem bele mg soha kandrozott narancshjat, mert sosem volt akkor otthon amikor ezt stttem.
A stemny a narancsltl lesz igen sr, ajnlott a mr sszekevert tsztt 10-15 percet pihentetni, gy finomabb s knnyebb lesz!
|