10
2008.07.14. 23:01
Lekvros bukta
Tszta:
1 kefr
fl kg liszt
fl dl olaj
fl dl tej+pici cukor+fl kocka friss leszt
s(ha deset csinlsz akkor csak egy csipet s 3 kanl cukor)
Ha tl kemny akkor tej ha lgy akkor liszt.(fgg a liszt minsgtl, a kefr srsgtl)
Az egszbl tsztt dagasztani s egy rt meleg helyen keleszteni.
Ha ksz, a tsztt kinyjtjuk s tglalapokat vgunk belle. Ezekbe beleburkoljuk a megfelel mretre vgott stlekvrdarabokat s a buktkat, azzal a felkkel lefel, ahol a hajts van, stlemezre ltetjk. Hagyjuk mg 10-15 percig kelni, majd lekenjk ket olvasztott vajjal s megstjk ket. Amikor mr elkezdenek slni, mg egyszer megkenhetjk ket olvasztott vajjal. Amikor kislt, kenjk-locsoljuk meg ket vanlis tejjel, ettl finom puhk lesznek mg msnap is.
|