12
2008.07.14. 23:14
20 goly lett az albbi menyisgbl:
A tszthoz:
50 dkg liszt,
3 evkanl zsr,
3 evkanl margarin,
2,5 dkg leszt,
1 dl langyos tej + 1mokkskanl cukor,
fl csomag stpor,
10 dkg cukor,
1 tojs,
csipetnyi s.
Tltelkhez:
25 dkg darlt di,
20 dkg baracklekvr,
0,75 dl rum.
Mz:
15 dkg tcsokold,
1 evkanl tolaj.
A tszta hozzvalit sszegyrom, 40 percig pihentetem.
Ez alatt a tltelket sszelltom: a darlt dit a lekvrhoz keverem, (cukrot nem hasznltam, mert elegendnek gondoltam a lekvr cukortartalmt) majd a rumot kis adagokban ntm a dis masszhoz. Egy viszonylag kemny masszt kell kapjak, amit mg fl rra a htbe tettem.
A tsztt 4 rszre osztom, rudakk sodrom, majd kssel 20 kisebb, 20 nagyobb egysget kpzek bellk, s gombcc alaktom ket. A tlba visszarakosgatom ket, letakarom egy konyharuhval, ne szradjanak ki.
Most jn a folpack, mely az elkvetkez jtkosabb rsznl elengedhetetlen segttrsam lesz. Levgok egy jkora darabot,ketthajtom s a kisebbik tsztaegysgeket 2 folpack kztt vkony krlapp nyjtom.
Amikor megvan a 20 kis krm, mindegyik kzepbe teszek egy dis masszbl gyrt apr gyolycskt (kb. 1,5 cm tmrj), s gyorsan becsomagolom a tsztba. Mind a 20 darabnl elvgzem ugyanezt a mveletet.
Ezutn a maradk dis masszbl kanalazok a folpackra egy –egy ppozott teskanlnyit, s gy, ahogyan a tsztt, a dis masszt is elnyjtom kr formjra, aminek a kzepbe helyezem a mr elkszlt kis tszts-dis golycskt, s gyesen becsomagolom a dis masszba.
Az utols rteg tsztval a - 20 nagyobb mretre hagyott gombcnl- is a fenti mdom jrok el. Nyjts, csomagols.
Amikor elkszltek a golyk, vajazott stlemezre rakosgatom, 180 fokon, 35 perc alatt megstm. Hagyom kihlni, majd olvasztott csokoldba, melyhez 1 evkanlnyi tolajat teszek, megforgatom a fogpiszkls-hungaroceles mdszerrel.
Miutn a csokold megszilrdult, fogyaszthat.
|